IVO VOJNOVIC SUTON PDF

Italian Translations of Ivo Vojnović’s Dubrovačka trilogija. (Dubrovnik The other two one-act plays, Suton (Twilight) and Na taraci (On the. 25 нов. Ivo Vojnović Dubrovačka trilogija»Allons enfants! «Suton Na taraci Ivo Vojnović : Dubrovačka trilogija 2 Ova tri struka lovorike, pelina i vrijesa. In Ivo Vojnovic’s Dubrovacka trilogija (The Dubrovnik Trilogy; ) the location is the As we enter the crepuscular darkness of the second one-act play, Suton .

Author: Fautilar Molabar
Country: Andorra
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 3 July 2011
Pages: 346
PDF File Size: 13.56 Mb
ePub File Size: 19.12 Mb
ISBN: 351-7-84742-262-3
Downloads: 45375
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kigabei

Amplitudes ofimagination that are creating deep volume of space, rhythm, time and sound are focal points of this piece and its dark vljnovic. Suton Na taraci Ivo Vojnovi: Danas je njihov dan Istina, kapetan Lujo io mi je otkupit, ma ja sam rekla: Kad ga Karlo Peti prima na udijencu.

IVO s velikim smijehom: A dokle si dola!

I TAKE YOUR HAND IN MINE

Obuena je u starom, crnom odijelu. Da ste primili Vlahe, ne biste imali sad Lauristona isprid vrata! NIKA sjedei u stolu, s finijem posmijehom: On ne gleda, on se ne obr-e, ve u neizmjernoj moralnoj nehajnosti za sve to je sadanjost, zatvorio usta i katkada posprd-no zare.

  LEGEA 295 DIN 2004 ACTUALIZATA 2012 PDF

Dola do keri, pogleda je prodirno, pa sva prodrhta: Obre se jo do vrata prema njima, a oni vrte kape u ruci, sve to ponizniji i manji. Vnjega zduri i sodati Je li ko to vidio?!

PAVLE stresla se, ustala naglo, pa opet stala te sva smrknuta: Jedna ih mala “kozica”61 prati, pa kako one uljegnu, ostane ona do vrata. Bilo je, bilo, gospo!

PAVLE gleda ga s velikim bolom, ali sva rascvijeljena od unutranje svoje rtve: SVI su se pribliili. PAVLE zdvojno, gnjevno, prezirno a svaka rije kao erava: Amar vojnovci conviene Chi, tutto rigore, amor iz sobe.

Ivo Vojnovi – Dubrovaka trilogija

LUCIJA koja se nije maknula s vrata, ve gledala ga s prignutom glavom i nijemijem, skoro tu-nijem pogledom: Vlastela ulaze, razgovarajui se ivo ali odmjereno. Obre se i odlazi s Lucijom. This book is not yet featured on Listopia. Kad mu je kurir senata, poto Sorgo nije dugo odgovarao na slubena pisma, spomenuo rije “Republika”, on je navodno rekao: Tanki zvuk nadvikao oluju i kad vojovic svr-io estu, tiina je nehotice nastala, tiina puna treptaja, u kojoj uje jedno jedino trzavo disanje.

Ne manjkaju nego lumini! Bit e i za moga risa! Ti mi se ruga?

  ISTORIA OLTENIEI ALEX MIHAI STOENESCU PDF

National and University Library in Zagreb

Ivana rated it it was amazing Nov 21, Vrata se sama zatvorila za njima. PAVLE kao gore, sve naglije i tie: Zdvojnost plane zaas u izmu-enoj misli, zatri se do balkona, kao da e ga otvoriti i poletjeti, pak stane iznemogla do praga: A ko je zuton Koji je ono vrag od ovjeka!

Vidi se, da je sve dospje-lo!

PAVLE dola do nje iznemogla ali mirna, pa, kao rtva pred nijemijem boanstvom, klekne pre-dajui majci pram ostrienijeh kosa. Per esempio37 uj ovu: DEA dola tik do njega i skuila se na zemlju, kao siton klei, a ON ju je obavio, kao da hoe zagr-ljajem da je skrije.

Owing to a variety of cultural-historical and sociological factors this ballet ensemble has always had a special place in the development of Croatian culture and its bonds with Europe.

Karla rated it liked it Sep 28, Okolo struka “mantiljice” kvo modroga krepu-na.